HPC – Névadó

5,8 milliárd forintos támogatási forrásból kerül tovább fejlesztésre a nemzeti szuperszámítógép-infrastruktúra és ökoszisztéma. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) irányítása alatt zajló szuperszámítógép (HPC) fejlesztési projekt 2022-ig valósul meg.

A Kormány jóváhagyásával indult el az új nagykapacitású szuperszámítógép fejlesztési program, amelynek egyik legfőbb eleme a HPC infrastruktúra bővítése, azaz új szuperszámítógép üzembe helyezése.

Az új szuperszámítógép a tudományos és gazdasági ökoszisztéma szorgos kiszolgálója lesz, segíti az kutatásokat és támogatja a tudományos áttöréseket.

De vajon hogyan nevezzük ezt az új univerzális tudományos eszközt? Ebben kérnénk segítséget! Válasszuk ki az új szupergép nevét együtt!

A névadás során a rendelkezésre álló javaslatokból kell kiválasztani egyet. A javaslatok innen érhetőek el. Egy személy egyszer adhatja le a voksát. Az a név nyer, amelyre a legtöbb szavazat érkezik.

A névadás menete:

  • 2020. október 16. 12:00 – október 31. 24:00- Szavazatok beérkezése

*A szavazásban csak 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt a a szavazási felületen található cookie szabályzat elfogadása után.