A HPC Kompetencia Központ legfontosabb célja, hogy előmozdítsa és támogassa a HPC infrastruktúra minél hatékonyabb és eredményesebb használatát. E cél elérése érdekében a központ kiemelt feladata, hogy magas szintű képzési lehetőségeket biztosítson az akadémiai szereplők és az ipari szakemberek számára: színvonalas előadások, oktatóanyagok, workshopok és egyéb oktatási események szervezésével szeretnénk támogatni a leendő és jelenlegi szuperszámítógép felhasználókat. 

A nemzetközi együttműködések és projektek részeseként fontosnak tartjuk, hogy összegyűjtsük és népszerűsítsük azokat az európai HPC képzési lehetőségeket, amelyek a magyar érdeklődők számára is érdekesek és hasznosak lehetnek.

Workshopok

További információk hamarosan!

Korábbi Workshopok

 

Videók, előadások

EuroCC/CASTIEL workshopok képekben / EuroCC/CASTIEL Workshops Movies

A HPC-vel kapcsolatos előadások, videók gyűjteménye a KIFÜ által működtetett Videotorium oldalon létrehozott HPC csatornán érhető el.

NVIDIA képzések

NVIDIA Deep Learning Institute logó

Az NVIDIA Deep Learning Institute (DLI) gyakorlati képzést kínál a mesterséges intelligencia (AI) és az adattudomány területén. Az NVIDIA DLI célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a mérnököknek, kutatóknak és fejlesztőknek, hogy a szakterületük kihívásait AI és Deep Learning segítségével hatékonyabban tudják megoldani.

Az NVIDIA Deep Learning Institute kurzusokról, workshopokról az alábbi linkeken tájékozódhatnak az érdeklődők:

NVIDIA Deep Learning Institute

NVIDIA Developer Program

HPC képzések nemzetközi leltára

Ezen a gyűjtőoldalon EuroCC projektben résztvevő országok által szervezett HPC tréningekkel kapcsolatos információk is elérhetőek más európai képzési lehetőségek mellett.

https://www.eurocc-access.eu/services/training/