Videós tartalmak

Komondor timelapse

Komondor highlight

HPC Meet up

A KIFÜ HPC Kompetencia Központ idén is részt vett az Infotér szakmai konferencián, amely az infokommunikációs szektor egyik kiemelkedő eseménye.

Kiadványok

HPC Echo 2022-2023

Éves szakmai kiadványunk harmadik számában hazánk legerősebb és a világ jelenleg 21. legzöldebb szuperszámítógépén futtatott projektek közül mutatunk be tíz igazán értékes és érdekes kutatást.

HPC Ipari brossúra

A magyar HPC Kompetencia Központ ipari szektor specifikus kiadványa, mely a legfontosabb információkat tartalmazza a szuperszámítástechnika előnyeiről és a HPC felhasználói csomagokról.

HPC Echo 2021

Éves kiadványunkban, a HPC Echo-ban a 2021-es év kiemelkedő kutatásai közül mutatunk be 8 olyan kutatási projektet, amely a szuperszámítástechnika segítségével valósult meg. A tudományterületek tekintetben elmondhatjuk, hogy egyre színesedik a paletta, de továbbra is a természettudományok a HPC legfőbb alkalmazói. A HPC felhasználás egyéb aspektusairól a beszédes adataink festenek érzékletes képet.

Európai kitekintés a HPC képzésekről

A magyar HPC Kompetencia Központ készített egy kiadványt, amelyben 8 európai HPC központ képzési tevékenységét térképezi fel. A külföldi tapasztalatokat a képzési koncepciónk kialakítása során tudjuk hasznosítani. Lapozzon bele a kiadványba, amely elérhető magyar és angol nyelven is!

HPC Echo 2020

2021 júniusában első számával jelentkezett a KIFÜ HPC Kompetencia Központ éves kiadványa, a HPC Echo. A kiadvány az előző év legkiemelkedőbb kutatási projektjeit ismerteti az olvasókkal, valamint a HPC felhasználásról is érdekes adatokkal szolgál.

HPC hírlevelek

   

HPC Hírlevél #5

 
   

HPC Hírlevél #4

 
   

HPC Hírlevél #3

 
   

HPC Hírlevél #2

 
   

HPC Hírlevél #1

 

Sajtómegjelenések

Felpörgetik a versenyképességet a magyar szuperszámítógépek (Világgazdaság, 2021. 06. 10.)

Születésnapos szuperszámítógép (Magyar Nemzet, 2021.03.16. )

Interjú Máray Tamással az M1 Ma reggel c. műsorában (az interjú 10:08-nál kezdődik, 2021.03.12. )

Jövőre már működhet az új szuperszámítógép (Világgazdaság, 2021.02.18.)

A szuperszámítógép az idei nagy dobás (Magyar Nemzet, 2021.01.18.)